JAK NAS TRAKTUJĄ w powiecie Trzebnickim k. Wrocławia PIECZA ZASTĘPCZA

Pani Starosto, 14.09.2022 dziękujemy za kolejną bezpodstawną nasłaną na nas kontrole PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY której to pracownicy potwierdzili że przyjechali na zlecenie powiatu kontrolując legalność pracy naszych dzieci.
Podlegający Pani PCPR posiada stosowne dokumenty - wystarczyło przeczytać .
NIESTETY dla ...... KONTROLA NIC NIE WYKAZAŁA, zapraszamy w REALU na fotkę z naszymi dziećmi na FACEBOOKA. Dwa tyg. po zatrudnieniu legalnie dwóch mieszkających u nas chłopaków - praktykantów już jazda. ALE FAJNIE.
DZIĘKUJEMY rzeczywiście jest Pani blisko ludzi i naszej Rodzina Zastępcza Sikorów Z Siemianic.

POWIAT TRZEBNICA. Przywieźli do nas 7 dzieci w tym 4 niepełnosprawne. DALIŚMY IM DOM, MIŁOŚĆ, WYCHOWANIE, NADZIEJE I PRAKTYKI ZAWODOWE aby dzieci miały zawód i usamodzielniły się. POWIAT TRZEBNICKI nasłał na nas Państwową Inspekcje Pracy twierdząc że wykorzystujemy do pracy dzieci i zarabiamy na nich krocie. JAK MOŻEMY ZARABIAĆ NA DZIECIACH JAK DOSTAJEMY tylko 1180ZŁ M-C to mniej niż dostaje uchodźca z Ukrainy - TO JEST JAŁMUŻNA.
Kto słyszał 2 TYG. PO OTWARCIU DZIAŁALNOŚCI kontrola z PIP. Poświęciliśmy dzieciom swój czas i prywatne pieniądze aby dzieci miały zawód, dziś POWIAT MŚCI SIĘ NA NAS na zlecenie sąsiada urzędnika państwowego oraz ZA MÓWIENIE PRAWDY. Dziękujemy i pozdrawiamy pana HA berka się pobawimy.

Za mówienie prawdy tylko czekać na kolejną chłostę od POWIATU TRZEBNICKIEGO. DZIĘKUJEMY

9-09-2022 IMPREZA DLA DLA RODZIN ZASTĘPCZYCH - BEZ RODZIN ZASTĘPCZYCH słuszną linie ma nasza władza ???? nowa świecka Trzebnicka tradycja wsparcia. IMPREZA DLA RODZIN ZASTĘPCZYCH NA KTÓRĄ NASZA NAJWIĘKSZA RODZINA ZASTĘPCZA W POWIECIE TRZEBNICKIM NIE ZOSTAŁA ZAPROSZONA - jak zwykle tradycyjnie bezcenne. Jak widać na dodanych przez Panią Starostę zdjęciach po za Panią Starostą nikt się nie śmieje NAWET DZIECI. Taka mała ale dużo mówiąca dygresja. Może czas na refleksję i traktowanie nas PIECZĘ ZASTĘPCZĄ jak suwerena a nie kmiota. Kiedyś dawano medale za zasługi a w dzisiejszych czasach za poklepywanie po plecach i SWITCHFOTKI nic się nie kupi. NIE CHCEMY KIEŁBASY WYBORCZEJ Z BIEDRONKI, chcemy sami sobie kupić to co my wybierzemy. Niestety za mówienie prawdy nie zostaliśmy zaproszeni a prawda jest taka że od 4 lat nie dostaliśmy żadnego wsparcia od powiatu. Udają że nas nie ma mimo że mamy aż czwórkę dzieci niepełnosprawnych a razem ósemkę. PRZEPRASZAM dwa lata temu była u nas przed świętami była już Pani Dyrektor PCPR Trzebnica i przywiozła paczki świąteczne dla dzieci z koniecznością zrobienia fotek dla sponsora po czym stwierdziła że pomyliła paczki i po wymianie wróci i przywiezie właściwe. NIE WRÓCIŁA - DZIECI TO PAMIĘTAJĄ DO DZIŚ - BEZCENNE. DZIĘKUJEMY Następnie powiat skierował nas szkolenie na Rodzinny Dom Dziecka po czym stwierdził że nie ma z czego zapłacić 800zł za szkolenie prosząc nas o założenie. Minęło dwa lata i do dziś nikt nam nie zwrócił kasy. Pół roku czekaliśmy na ustawowo gwarantowanego nam asystenta rodziny i otrzymaliśmy na pół etatu czyli 80 godzin za 1500zł co przy dzisiejszych cenach paliwa jest smutnym żartem którego Pani Starosta nie omieszkała odtrąbić jako sukces. DLA NAS DALEJ SZKLANKA JEST DO POŁOWY PUSTA. Mimo że za własne pieniądze zrealizowaliśmy szkolenie na Rodzinny Dom Dziecka to dla zaoszczędzenia kilku srebrników Powiat przekształcił nas tylko w Rodzinę Zawodowa a przecież mogliśmy przyjąć jeszcze piątkę dzieci gdybyśmy byli RDDziecka a powiat rocznie zaoszczędził by pół miliona złotych podatników A KOLEJNE DZIECI ZRESOCJALIZOWALIBYŚMY I WYCHOWALI JAK AKTUALNE ZE 100% SUKCESEM. W naszym domu dzieci nigdy nie chorowały nie mają problemów z edukacją, nie okaleczają się jak w innych znanych nam placówkach . Za to śmieją się i są szczęśliwe wraz ze swoimi krewnymi których MY odszukaliśmy. CZY NIE O TO CHODZI W TEJ MISJI. Chyba tylko nam. TERAZ TYLKO CZEKAĆ NA CHŁOSTĘ I KARĘ OD POWIATU ZA NIESUBORDYNACJĘ. Dziękujemy Pani Staroście Trzebnickiemu za odarcie nas ze złudzeń. BEZCENNE